Senaste inläggen

Av Anna - 23 september 2014 21:09

Kursen vi läser handlar om politik och hur förvaltningarna under fungerar. Jätteförvirrande för allt känns så invecklat. Vad är skillnad mellan förvaltning och myndighet? Vem berörs av vilken lag? Vad gör fullmäktige kontra nämnder? Listan kan göras lång.

Idag började vi i gruppen med vår tredje uppgift i kursen där vi ska besöka ett nämndesammanträde och utifrån det svara på frågor om hur mötet gått till. Vi ska dessutom besvara på frågor angående tjänstemän och politiska organ, göra jämförelser, förklaringar etc. Vi kom inte så långt för ingen av oss förstod frågorna riktigt. Imorgon ska vi på kultur och fritids nämndesammanträde och vad vi hört från andra grupper som redan varit på sina möten så tar det FLERA timmar. Men det ska nog gå bra och jag hoppas det blir intressant.

På tal om politik vill jag rekomendera Emma Watsons tal om feminism. Väldigt bra och det kändes som hon slog huvudet på spiken för hur jag själv ställer mig till att kalla mig feminist eftersom jag känt att ordet varit laddat med många negativa sidor (feminister=manshatare framförallt). Så har ni inte lyssnat på hennes tal än; gör det!

Trevlig kväll!

ANNONS
Av Anna - 22 september 2014 08:32

Jag är så glad, så glad, så glad! Men samtidigt chockad.
Jag och Ebba har tävlat hela helgen. Två hoppklasser i Tierp på lördagen, blev två diskningar men andra loppet hängde hon med och var med fokuserad, dessutom tog hon däcket på första försöket så då var jag nöjd med det. Första loppet finns det inget att säga om förutom att hon inte var med mig överhuvudtaget.

Igår var det två hoppklasser i Sandviken och vi blev diskad i det första eftersom hon sprang förbi ett hinder och tog det sen åt fel håll, men det spelade ingen roll för hon var grym ändå och var med hela vägen.

I det andra loppet var vi sist ut. Det spöregnade så Åsa och Lina hade gått till bilen med sina saker. Ebba var på väg in fel på slalomen men det hann vi rädda i sista sekund. Hon tog allt klockrent och vi nollade! 42,64, referenstiden var 43. Vi hamnade på 6e placering.
Synd att vi inte fick det på film bara men man kan ju inte få allt. ;) jag kan inte riktigt förstå att vi faktiskt gjorde det! Jag är så himla glad över att vi fick avsluta säsongen så här starkt, det hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat drömma om!

ANNONS
Av Anna - 19 september 2014 11:03

Det har alltid varit bökigt med Ebbas tänder. Framtänderna har jag i princip aldrig fått peta på, det har inte gått att borsta hennes tänder varken med vanlig tandborste, barntandborste eller fingertandborste och att dra tandsten är en enda långdragen dryg kamp. Men nu har jag hittat nåt som funkar:

I fredags förra veckan fick Ebba sin munsanering och jag började borsta tänderna på henne på söndagen. Detta är en microfiberduk, formad som ett finger (precis som en fingertandborste men den är inte alls lika stor och klumpig). På mindre än en vecka får jag nu borsta alla Ebbas tänder och det är mycket enklare att komma åt överallt. Hon morrar inte, det går snabbt, smärtfritt och vi blir inte osams. :) tekniken får man jobba lite på och det är en konst att få till alla tänder i denna pyttelilla mun men det har aldrig gått så bra som med denna!
Kan rekommendera denna till alla hundägare!

Av Anna - 19 september 2014 01:57

Nästa vecka ska den komma, silver till Niklas och guld till mig. Shit hur ska det gå... Fasar nästan för att ladda ner appar etc. Fattar mig egentligen inte riktigt på iPhones lagring, ska tydligen kunna föra över det jag har i den nuvarande luren till den nya men om jag fattat det hela rätt så gör man det via iCloud? I så fall är jag körd för den fyllde man ju på två röda! Vissa saker övergår mitt förstånd och jag skulle behöva en lektion eller två. ;)

Ikväll har jag varit hos myggan. Blev bjuden på smörgåstårta och en massa annat gott. :) nu är det hög tid att lägga sig om man ska orka göra nåt vettigt imorgon. God natt!

Av Anna - 12 september 2014 23:06

Idag har hundarna varit till veterinären. Dom fick vaccination och Ebba blev sövd för munsanering. Måste göra det ibland eftersom hon har bekymmer med tandsten. Hon fick även dra fyra tänder men det gick jättebra och ingen smärtlindring behövdes (vilket var tur annars hade nästa helgs tävlingar blivit inställda). Det är nämligen 28 dagars karens på smärtlindrande medicin annars skulle vi kunna åka dit för doping. Japp, det låter kanske överdrivet men man får inte dopa hundarna heller. Att hon blev sövd är det också karenstid på men då endast 7 dagar så det klarar vi. Skönt att ha det gjort nu. Ebba har sovit så gott som hela dagen men piggade på sig kring 18-tiden och har även ätit mat. Imorgon ska hon också vila och på söndag kan vi träna som vanligt igen.

Eddie skötte sig bra, han vågade dock inte kliva upp på vågen. Han var lite skraj men det gick jättebra. Han tyckte det var lite hemskt att veterinären tog med sig Ebba och att vi åkte därifrån utan henne. Men sen när jag varit och hämtat henne blev han glad men han märkte att hon inte var sig själv och respekterade att hon behövde lite space. <3

Max har varit hemma från dagis idag. Febern kom tillbaka igårkväll men han har varit relativt pigg ändå och var inte varm under dagen. Imorgon ska Elias ha kalas på leklandet så det ska han få gå på men vi måste nog hoppa över simskolan. :( det blir tredje gången han missar och det är jag verkligen inte glad över. Vi åkte och köpte lite fredagsgotta framåt kvällen i alla fall och då skämde jag bort honom med en liten påse med Spider-ManLEGO också. Han är så grym på att bygga, man behöver i princip bara visa vilken bild han ska titta på i instruktionsboken, sen fixar han resten själv :)

Bilden på Ebba och Max är från i somras när vi var på promenad i Saltvik (Hudik). Bilden på Eddie är från idag när han hade intagit Niklas kudde :)

Av Anna - 11 september 2014 00:49

Och som vanligt tog sommaren slut alldeles för fort! Har varit dålig på bloggandet men jag är ju lite av en periodare på den fronten! ;)

I söndags tävlade jag och Ebba och vi nådde vårt mål för denna säsong: vi tog oss runt utan att bli diskade! :D kom på 11e plats med 33.11 fel (15 hinderfel) och tiden 55.11 11 kanske är mitt nya turnummer? ;)

Vi startar endast i hopploppen nu eftersom vi haft stora problem med både gungan, balansbommen och A-hindret under säsongen. Jag tror gungan utlöst något därför har vi lagt den på is helt och hållet resten av året för att fokusera på att hon ska känna sig säker på balansbommen eftersom dom två påminner så mycket om varandra. A-hindret verkar inte vara något problem längre och det går framåt med balansen. Problemen vi hade med platta tunneln är som bortblåst! :)

Nästa tävling är den 20/9 i Tierp och dagen efter tävlar vi i Sandviken. Båda dagarna startar vi två hopplopp. Det blir dom sista officiella tävlingarna för i år, sedan deltar vi även på KM i oktober men den är inofficiell.

Säsongen har varit jobbig, vi har haft en del motgångar och jag tappade mycket motivation. Nu känns det roligt igen och den känslan vill vi behålla. Ikväll var det träning men Ebba har (av nån underlig anledning) blivit skotträdd och då är det inte optimalt att ha en skjutbana i närheten av klubben. Hon var inte sugen på att träna när hon hörde skott och det har aldrig gått så långsamt runt banan nån gång. :/ andra gången tog vi oss inte runt, hon vägrade hoppa. Så jag avslutade med två hopphinder och en tunnel istället. eftersom hon då fick upp svansen och hoppade var jag nöjd.

Nej nu ska jag sova. Seminarium imorgon eftermiddag. Läser lägligt nog om politik just nu ;P

Av Anna - 25 juni 2014 18:37

Idag har jag och Max varit i Valbo och kollat vad han önskar sig för att underlätta presentköp för alla.

Från Toys'r'us:

Skydd (när han åker skateboard)

Nyckelring med ficklampa (Garmadon från Legoninjago eller darth vader från lego star wars)

Beyblade

Ninja turtles

Dinosarierobot

Gummiorm

Pruttoalett

Trash pack sopbil

Lego

Utklädningskläder

Från Cubus:

Från Lindex:

Från HM:

Från kappahl:

Kläderna önskas i 116-122.
Hojta gärna till om ni köper nåt av grejerna så vi kan undvika ev dubletter. :)

Av Anna - 23 maj 2014 08:44

God morgon!
Sitter vid köksbordet och har precis ätit färdigt min frukost. Snart ska jag och Max gå till dagis, sen ska jag ta hundarna och åka till GHU för lite träning. Ska möta upp Åsa också, skönt med sällskap. Därefter ska jag till Pernilla för att plugga. Känns inte som att jag kommit nånvart den här veckan.. :/ känner mig förvirrad över hela arbetet.. Men men, nu är det gasen i botten som gäller; på söndag ska den lämnas in!

Igårkväll satte jag upp nya gardiner i vårt sovrum och köket. Dollarstore sålde ut massvis med gardiner så jag köpte två hissgardiner för 10:-/st! :D

Tycker dock inte att jag fått till vikningen som jag vill ha den, men orkade inte pula nå mer igår. Fint blev det i alla fall och Niklas tyckte vi skulle ha sådana i vardagsrummet också men det tycker inte jag.

Fixade även lite på gården igår. Grannen var ute och klippte och dona så då passade jag på att låna hennes handjagare, men jag lär nog låna trimmern av mamma och pappa så jag kan ta bättre kring brevlådorna.
Övrig tid av gårdagen spenderade jag på balkongen tillsammans med fältrapporten.

Imorgon ska vi till Furuvik som öppnar för säsongen, det blir nog mysigt :)
Nästa helg åker jag och Åsa upp till Hudik för att tävla. Det blir min och Ebbas officiella debut i agility och jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är nervös. Åker dit för att ha kul men det skulle vara som grädde på moset om vi skulle gå runt minst ett lopp utan att bli diskade ;) det blir två lopp på lördagen och två lopp på söndagen. Åsa har fått ett supersnyggt (lila och svart) tävlingstält som vi även ska övernatta i. Ska även tävla inofficiellt på måndagen här hemma i Gävle.

Trevlig helg! :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se