Senaste inläggen

Av Anna - 15 oktober 2014 01:05

Alice Bah Kuhnke är Sveriges kultur- och demokratiminister i den nya regeringen. Hon har tidigare varit programledare för bland annat Disneyklubben och det får hon idag sota för. Det var ca 20 år sedan men stämpeln bär hon med sig än idag. Den programledaren ni då såg verkar det vara svårt att ha förtroende för idag, varför då? Vad tror ni hon gjort sedan den tiden? Det ska jag tala om:

Fil.kand i statsvetenskap
Partiledarutfrågning i TV4 inför valet 2002
Sommarpratare 2001 och 2011
Skrivit böckerna Victoria! Victoria! och Att lyssna på sin inre röst
Verksamhetschef
Generalsekreterare
Miljö- och CSRchef
Generaldirektör
Diverse förtroendeuppdrag

Varför ser man då fortfarande en ung tjej i 20-års åldern med tofsar i håret och färgglada kläder? Hon är dubbelt så gammal idag och har gjort HUR MYCKET SOM HELST sedan dess. Och ja, hon har poserat framför kameran med en cigarr i munnen och täcker över sina bröst med händerna, men det är ju också en evighet sedan. Lev i nuet, tror du att du är samma person om 20 år? Allt hon gjort sedan dess verkar inte ha någon betydelse bara för något som hon gjorde då. I mina ögon verkar hon vara ett alldeles utmärkt val för uppdraget. Hon har gjort mycket och är en typisk generalist, precis som en politiker ska vara.

Jag är så less på detta eviga dömandet, låt människor få en andra chans. Det är ju inte så att hon skadat någon! Och detta gäller inte bara fallet om Alice Bah, utan generellt. Ska jag bli stämplad för hur jag var som tonåring? Jag är knappast samma person idag. Vill du bli stämplad för hur du var? Ingen av oss kan göra något ogjort så varför inte bara släppa det gamla och gå vidare?

ANNONS
Av Anna - 11 oktober 2014 12:18

hur kan man blanda ihop Kylie Jenner och Jenelle Evans?

Detta är alltså Jenelle Evans och INTE Kylie Jenner!

Kylie Jenner.
Om inte annat så kan man ju jämföra tatueringar!

ANNONS
Av Anna - 5 oktober 2014 15:28

Kan inte påstå att jag känner mig speciellt peppad men vi ska se till att ha roligt. Koppla bort allt runtomkring och ha kul. Hoppas jag får tillbaka lite energi för jag känner mig urholkad just nu.

Idag har det inte blivit många knop gjorda. Niklas har hjälpt Peter, jag har plockat lite här hemma. Jag och Max har spelat Bamseyatzy. Myggan och barnen har varit här en sväng och lekt. Peter och Niklas kom hit och drack kaffe i väntan på Matilda. Nu är Max ute och leker och jag ska packa Ebbas saker.

Ha en fortsatt trevlig dag

Av Anna - 2 oktober 2014 21:51

I måndags kom nya telefonerna (iPhone 6) men jag har inte invigt min förrän idag. Så nu sitter jag och bloggar genom den nya fina luren ?

Väldigt stor skillnad i storlek men det tar nog inte så lång tid att vänja sig..


För övrigt har det väl inte hänt så mycket. Har omtenta i organisationspsykologi på onsdag så jag känner att jag inte har så mycket kontakt med omvärlden just nu. Imorgon ska vinterdäcken på bilen och på söndag är det klubbmästerskap i agility.

Trevlig kväll

Av Anna - 29 september 2014 11:44

Jag har en BJ i frysen som inte blivit uppäten i helgen eftersom jag knappt varit hemma. Redan imorse tänkte jag att jag skulle unna mig denna underbara glass tillsammans med skolböckerna så man får lite njutning och inte bara trökläsning. Nu sitter jag här med ett dilemma eftersom Max blev hemma från dagis (vi gick dit, han grina som en galning när jag skulle gå och tog ett stadigt grepp i min tröja. Mammahjärtat var nära att brista och när man ändå är hemma känns det så jävla fel att han inte ska få följa med hem, det är trots allt inte ofta han blir så här). Jag vill ju väldigt gärna ha min glass, men helst för mig själv. Jag kan snåla och äta när jag vill, det är det optimala. Men tar jag fram glassen nu så kan jag ju glömma det, då får jag vackert bjuda min son.

Nu fick jag plötsligt Flashback från Tranmur där vi fick sjunga en sång om att dela med sig:
"Dela med sig, eller snåla, en vanlig fråga får man tåla. Om du har ett äpple vill du dela det med mig? I en äppelmelodi..."

Det lutar åt att glassen åker fram, tror ni Max nöjer sig med vanlig vaniljglass då? Man kan ju testa i alla fall. ;)

Av Anna - 27 september 2014 22:57

Idag har vi shoppat med mamma, Marre och barnen. Hittade jättemycket fina ytterkläder på polhem. Det är så olika från gång till gång, förra året hittade jag knappt nånting i fint skick men nu hittade jag massor! Köpte två vinterjackor, ett par täckbyxor, två overaller, ofodrat regnset, två skjortor, två byxor, morgonrock, bok, nattlampa och pyjamas. Max blev gladast över nattlampan eftersom det var en liten utomjording från "toystory" och fungerar lika bra som leksak då den går på batterier. ;)

Åkte sedan hem och hämtade Max för att bege oss vidare till Valbo. Vi åt på McDonalds sen köpte vi skor. Ett par vinterskor och ett par gympaskor. Därefter övergav mamma oss och vi åkte på simskolan, sen köpte vi massa lördagsgotta och åkte hem till mamma och kollade på film där eftersom oliver och Lukas skulle sova där.

Imorgon går vi nog över till mamma men vi får se om jag även blir barnvakt åt Melina eftersom Elias är inlagd på sjukhuset (pga öroninflammation som spridit sig). Tycker så synd om honom! :(

Nu ska jag fortsätta kolla på TV.

Av Anna - 26 september 2014 11:42

Ibland jag har lust att bara vara jävlig mot folk. Kommentera nån meningslös facebook-status med en bild som denna:

Söka konflikter och leka troll. Inte vara så ifrågasättande och eftertänksam utan bara haspla ur mig vad skit som helst och skylla på nån annan. Kanske skulle vara befriande att skylla på bögarna eller invandrarna? Allt är väl deras fel? Skita i att se sin egen roll i det hela och naivt tro på allt som skrivs på internet. Ibland har jag lust att leka tonåring och hamna i urartade diskussioner som mest handlar om smutskastning och vem som kan fulast ord än nåt annat. Kasta skit på allt och alla som gör mig förbannad eller irriterad. "Har du hört talas om källkritik din idiot!?" "Skit också, misslyckades med tentan, ut med invandrarna- det är deras fel!" "Varför lägger du överhuvudtaget ut något så fult på Återbruka mera??!!!"

Ja, ibland har jag lust att bara vara jävlig och sjunka till en superlåg nivå. Men hur skulle jag då må sen? Och hur skulle andra må? Nej, det är väl kanske inte riktigt min grej att kasta glåpord och paj. Jag vill sprida glädje och kunskap. Det kan du inte göra om du låter djävulen på axeln ta över, för ingen kommer lyssna på dig.

Trevlig helg!

Av Anna - 24 september 2014 19:42

Max och jag har köpt nya skor och två mössor åt honom ikväll. Han fick även en playmobil-samuraj. Mössan med tuppkam valde han själv, den kommer garanterat bli hans favorit (eftersom hans mamma inte gillar den). Den andra mössan är vändbar och orange inuti.
Hade tur med skorna då det var 25% rabatt (märke Pax från Ica maxi). Snygga och varma höstskor.

Kultur och fritids sammanträde var intressant, speciellt frågan om strömvallen då det blev mycket diskussioner och förslag. Det var många från klassen där och vi blev bjudna på smörgås och kaffe i pausen. Väldigt trevligt och de tre timmarna som det varande gick ändå rätt snabbt. På väg hem köpte jag med friterad kyckling från asiatrestaurangen inne på Coop fjällbacken. En portion därifrån räcker en evighet och Niklas skulle inte ha så jag och Max delade (ändå står det nu en matlåda i kylen).

Känns som att jag ger rekommendationer rätt ofta när jag bloggar utan att egentligen tänka på det.. Men det blir väl så när man hittar förmånliga eller välfungerande produkter/tjänster.

Trevlig kväll

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se