Senaste inläggen

Av Anna - 20 november 2014 23:37

Jag kan inte påstå att jag är så miljömedveten av mig men trots det så var jag på miljögala ikväll. Jag och mamma anmälde oss och Oliver och Max för ca 2 veckor sedan men eftersom mamma är sjuk så gick jag och Marre med barnen istället.

Det var faktiskt jätteroligt! Dom hade ordnat bra "barnpassning" så Max och Oliver lekte och hade roligt under tiden som jag och Marre lyssnade på olika betydande miljöprojekt etc som försegår i vår kommun. Det låter inte skitkul men Fredrik Swahn som var konferencier var väldigt underhållande med både skämt och sång. Två tjejer från Helges uppträdde också och en del kortfilmer visades kring projekten. Flera utmärkelser delades ut och utanför stod montrar med godis, information och andra gratisprylar. Efteråt bjöds det på tilltugg och mingel. Chokladen från Gefle Chocolaterie var klart godast av allt! Vilken smak! Vi hämtade grabbarna så fort som möjligt så även dom skulle hinna smaka lite på tilltugget/mingelbuffén. Dom hade haft det jätteroligt och Max hade ritat kartor som han tog med hem.

Konsten närmast i bild är gjord av skräp från förskolebarn på Apollogården (där mamma jobbar).

"Chokladhäxan" som hon tydligen blir kallad pga arbetet och kraven hon har för att minska barnarbete. Anna-Sofia Winroth, Gefle Chocolaterie.

Fredrik SwahnRiktigt roligt att komma ut och göra nåt helt annat en vanlig torsdag. :)
Hoppas ni också haft en trevlig kväll.

ANNONS
Av Anna - 13 november 2014 14:26

igår genomförde vår grupp sina intervjuer. Allt filmades och spelades in med diktafon. Igår lyssnade jag igenom min intervju och började transkriberingen. Själva intervjun gick ungefär så bra jag hade tänkt mig. Vi är ju inga experter men jag kan knappast påstå att vi var klappkassa heller. Jag tyckte det gick väldigt bra för alla i gruppen. Transkriberingen går det dock sämre med, den skulle jag nog kunna påstå att jag är värdelös på. Haha! Men man lär sig väl det oxå.

Idag hade vi återkoppling med läraren och gick igenom filmen. Det var väldigt intressant och nyttigt. Framförallt var det nyttigt att se att man faktiskt inte har så mycket konstigheter för sig. Inga störande ticksbeteenden. Kul att se sig själv hur man beter sig, framförallt när man blir exempelvis osäker. Jag började pilla med håret när jag blev osäker vilket jag inte ens tänkte på under själva intervjun. Sen är det alltid intressant att diskutera hur man skulle kunna hantera vissa situationer, vad man skulle kunnat göra annorlunda osv. Det gick bra i alla fall och var inte så farligt som jag först hade föreställt mig. Jag var mycket mer nervös inför återkopplingen än själva intervjun nämligen.

Nu ska jag fortsätta transkriberingen så den är klar till imorgon när vi ska ses med gruppen och påbörja rapporten.

ANNONS
Av Anna - 8 november 2014 11:33

jag skulle nog inte klara av att åka till Ullared, jag skulle ruinera mig själv med alla bra priser. Denna helg är myggan där och köper bland annat julklappar. Jättebra för mig som passar på att beställa en lykta.

139:- kostar den och är 48 cm hög. Det blir en julklapp till mig och Niklas. Frida frågade om det var det enda som behövdes för att göra mig glad. Var nämligen på jättedåligt humör igår (sjuk, stressad, eländig) och idag var jag som förbytt när hon ringde. Ja, kanske är det bara en lykta som behövs.. Eller kombinationen av en fin lykta till ett kanonpris (som jag dessutom trodde att jag skulle gå miste om eftersom den först hade tagit slut men som tur var kom ett lass med fler) samt att jag faktiskt mår lite bättre idag.

Idag har Niklas fått sovmorgon, Max och jag väckte honom med kaffe på sängen. Vi har tagit det lugnt på förmiddagen. Nu ska vi göra oss ordning sen gå hem till mamma och pappa.

Trevlig helg

Av Anna - 31 oktober 2014 22:40

sista dagen i oktober idag. Det är Olivers födelsedag och halloween. Jag har fortsatt lite med tentan men Max har fått vara ledig igår och idag så det blev inte mycket gjort på den. När Niklas kom hem från jobbet städade vi alla tre sen åkte jag och Max till affären och köpte gotta. Vi lyckade till det med pizza också.

Skulle vara barnvakt åt Alvin och han var här i ca tre timmar innan han, vid 19, hade pratat med pappa i telefonen och ville därefter gå hem. Så vi fick ingen nattgäst idag. Det var nog lite bra för Max att se att det är fler än han som kan bli orolig över att sova borta. Tur i oturen.

Vi har ringt och sjungt för födelsedagsbarnet som ska firas imorgon och det har varit en miljon utklädda ungar här som länsat godispåsen. Men det var bra träning för hundarna varje gång det pingade på dörren. :P imorgon ska vi även till kyrkogården i vanlig ordning och så ska vi vara barnvakt till Ronja som ska övernatta hos oss. Det blir mysigt.

Nu kollar jag på x-men och äter de få godisarna som blivit över.

Av Anna - 27 oktober 2014 15:02

Maxen ville prova på karate så igår fick han möjligheten, men han kände efter passets slut att han inte ville fortsätta. Idag ska han få prova på judo så nu får vi se om han går i gammel-morbror Hans fotspår.. Jag hoppas verkligen att han tycker det är roligt eftersom jag och Niklas anser att han behöver utöva en sport. Själv börjar jag få slut på idéer.. Han har ju testat fotboll och det får han gärna fortsätta med till våren om han vill, men nu är det uppehåll. Han gick inte på fotboll nu på höstterminen eftersom den var på samma dag som simskolan och jag tycker det räcker med en aktivitet på en och samma dag. Han har ju även gått på simskola och gymnastik. Gymnastiken tappade han intresset för och det är tänkt att han ska gå på simskola igen till våren om vi får en plats. Hockey och hästar vill han inte hålla på med. Friidrott eller nånting med cykling kanske skulle vara nåt.. Men det kanske inte är så aktuellt nu när det snart är vinter.. Man blir ju även begränsad av eventuella åldersgränser.
Har ni idéer och förslag så skriv gärna!

Av Anna - 25 oktober 2014 21:37

..för att du förstört en jäkligt bra låt! Jag ska aldrig mer se det där förbannade programmet! Jag ska göra som jag brukar: lyssna på de låtar som är bra, efter att alla avsnitt visats! Då slipper man höra på skit! #såmycketbättre #amandajensenärsåmycketsämre

Av Anna - 24 oktober 2014 23:51

idag åkte jag och Max till Valbo och köpte en turtlesutklädnad åt honom som han velat ha. Var ju passande nu när han skulle få klä ut sig till halloweendiscot. Köpte även present till Oliver som fyller år i veckan, doftljus, fotoram och lite annat småpickel från IKEA. Vi åt på IKEA och hade det så mysigt bara vi två.

Väl hemma kom myggan med barnen och vi gjorde ordning dom tillsammans. Dom tyckte det var jättekul på leklandet med disco och att det var mörkt ibland. Elias följde med oss hem och dom fick titta på turtles innan dom somnade.

Av Anna - 20 oktober 2014 13:27

finns det något man fasar så mycket för som besiktningen? (Självklart finns det annat som är mycket värre) Besiktningen vet man att den återkommer VARJE år vilket gör att jag njuter i ca 6 månader och fasar dom resterande 6 månaderna.

Så idag var det dags. Men det gick bra som tur var och bilen gick igenom. Maxen var också med eftersom han är hemma från dagis (förkyld) så han passade på att kika under bilen han också.

När det var avklarat åkte vi till Ica Maxi och handlade. Sprang även in på blomsterlandet och köpte ljung och jord till blomlådorna för presentkortet jag fick när jag fyllde år. Tänkte att jag och Max kan plantera och göra fint imorgon eftersom han blir hemma då också.

Nu väntar vi på att köttfärslimpan ska bli färdig och det har spridits en härlig matdoft i hela lägenheten.
Ha en trevlig måndag!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se