Senaste inläggen

Av Anna - 24 januari 2015 17:40

Det märks att jag har mycket i huvudet nu. Tidigare i veckan glömde jag totalt bort att jag skulle sälja böcker så den stackars PA-studenten hade stått och väntat ca 15 min innan hon hörde av sig. Usch va dåligt samvete jag fick! Men vi löste det och hon fick böckerna dagen efter istället. Igår hade jag och myggan bestämt att jag och Max skulle komma till dom när myggan slutat jobbet vid 16. Kring 16.30 messar myggan och frågar vart vi tagit vägen. Då var vi på Ica maxi eftersom jag återigen hade glömt bort mig. Men vi köpte med oss lite gotta och åt middag hos myggan efteråt så vi hann ses ändå.

På Ica maxi hade dom rea på en del hårfärg så jag passade på att köpa och myggan färgade på mig.

Idag var jag, Niklas, Max, myggan, Georgios, Elias och Melina till järnvägsmuseet. Sedan åkte vi till Buddys i stan och åt tillsammans. På väg hem sprang Max och Niklas in på Ica och köpte lördagsgodis. Senare ringde mamma och pappa. Dom hade köpt en motorvärmarsladd, en kupévärmare och spolarvätska till våran bil! Snälla dom. Måste köpa en timer sen bara så man kan ställa in den.

Ikväll ska jag och Niklas kolla på nya Hobbitfilmen.

ANNONS
Av Anna - 17 januari 2015 09:58

vilken vecka det varit! Hade tenta i torsdags så det mesta har kretsat kring plugg. Ändå känns det alltid som att man pluggat för lite! Vi tentade av kvantitativ metod. Det kändes bra när jag skrev den så jag hoppas att jag klarar den och att magkänslan därmed stämmer. Ju mer man diskuterar och pratar om en tenta, desto mer osäker blir jag. Men den första magkänslan brukar ofta stämma.

Jag har haft kämpigt med en annan kurs, arbets- och organisationspsykologi. Det var den första kursen vi läste andra året på programmet. I december gjorde jag min fjärde (!!) tenta i kursen. Jag var knäckt och grät när jag fick veta att jag inte klarade den förra gången. Den här gången gällde det livet kändes det som. "Om jag inte klarar den så kommer jag inte kunna ta min examen med mina klasskamrater". Nästa tentatillfälle är inte förrän till hösten nämligen. Mm, pressen var stor. I veckan mailade jag min lärare och bad henne meddela mig via mail när tentan är rättad. Denna vecka skulle vi få resultatet. "Kul" tänkte jag ironiskt, "klarar jag den inte så kommer jag bli så knäckt och inte kunna plugga till tentan i metodkursen". Så var det nämligen förra gången, en hel dag gick åt till att vara knäckt men då skrev vi en hemtenta och hade gott om tid på oss så det gjorde inget. Jag funderade fram och tillbaka hur jag skulle göra och kom fram till att jag skulle hämta ut tentan på fredag och ta det säkra före det osäkra. MEN min snälla lärare mailade mig att jag hade klarat tentan! Lyckan var total! ÄNTLIGEN! Jag har fortfarande svårt att förstå det, har ju släpat så länge med den. Det är ju inte som på gymnasiet precis, där man hade omtentatillfälle hur ofta som helst. Nej vi hade ordinarie tentatillfälle i oktober 2013, omtenta i december 2013, omtenta oktober 2014 (tillsammans med PA13 som skrev vid sitt ordinarie tentatillfälle), omtenta december 2014. Jag kan säga att det är mycket som man hinner glömma på ett år. Men förvånansvärt mycket sitter också kvar men behöver färskas upp.

När jag kom hem efter tentan i torsdags hade jag huvudvärk i vanlig ordning. Får alltid det efter en tenta. Jag gick därför och la mig direkt med Max (Vi skrev tentan kl 15-20).

Igår var vi lediga, jag och Max, så vi uträttade lite ärenden. Hade lovat honom att köpa en ram till en av hans teckningar så det var vi och köpte bland annat. Tog även reda på en massa julpynt hemma. Eftersom det varit tentavecka så fuskade jag lite när julen skulle ut i tisdags. Tog ner allt från fönstrena (utom gardiner) och samlade ihop det i vardagsrummet. Haha! Nu åkte allt ner i lådor, dukar etc tvättades och gardiner byttes i två rum. Köpte träskaft på dollarstore som ska sågas så jag kan rulla upp gardiner på dom, tänkte göra det idag. När Niklas slutade jobbet så hämtade vi honom och åkte till Ica Maxi. På kvällen byggde jag och Max ihop det sista på Draken till lego ninjago.

Nej, dags att ta tag i dagen, fram med sågen! Trevlig helg allihopa!

ANNONS
Av Anna - 14 januari 2015 15:20

Jag anser att alla har rätt att tro vad dom vill. Det är en frihet som alla människor borde ha rätt till. Men en religion är en religion och människan bakom religionen är fortfarande en människa. Vi präglas av våra omgivningar och formas därefter. Vissa länder låter politiken styras av religionen mer än i andra länder för att levnadssättet annars blir motsägelsefullt. Jag upplever att frågan och hatet kring invandring i Sverige snarare gått över till ett hat mot muslimer. Muslimer är människor, islam är religion. Hat föder bara mer hat. Med kärlek och empati kommer man långt, men tillsammans med ifrågasättande kommer man ännu längre och samhället utvecklas.

Jag ifrågasätter det mesta, men jag försöker samtidigt respektera människors val i livet. För mig är det självklart att samhället ska ifrågasättas på de flesta plan, även religion. Även om man väljer att utöva en viss tro så får man inte sluta ifrågasätta den och svälja allt med hull och hår, det är då det kan bli farligt och destruktivt. Detsamma gäller tidningsartiklar, uttalanden, forskning etc.

Så ifrågasätt mer, men med respekt för människan, det är skillnad på sak och person.

Av Anna - 13 januari 2015 11:58

Nu var det länge sedan jag skrev. Har varit fullt upp med julens förberedelser, plugg och massa annat. Egentligen har jag inte tid att skriva nu heller men jag tog en paus i tentaplugget.

Julafton är förbi. Alla var nöjda och glada. Max fick massa fina saker; lego, kläder, turtlesbilar, hockeyklubba, skridskor, judodräkt m.m Niklas blev nog gladast över att jag äntligen köpt skal till våra mobiler. Men gladast, och mest chockad, var nog jag.. Fick ett paket med tvättmedel, inte skitkul men det går ju åt i alla fall så nytta gör det.. Men när jag plockar ur kartongen ligger det en lapp längst ner; 3000:- till en tvättmaskin! Jag anade ingenting och jag blev så glad och överraskad! Tvättmaskinen används dagligen och det är så skönt att slippa böka med tvättstugan!

Jag blev sjuk i mellandagarna och på nyårsafton kom Myggan, Georgios och barnen hit och firade med oss. Det gick bra trots att Ebba blivit rädd, hon låg i min famn hela kvällen. Alla barnen var vakna till tolvslaget men Melina stannade inne med mig och hundarna när de andra gick ut och kollade på fyrverkerierna. Vi hade en trevlig kväll med trerätters middag och sällskapsspel.

Jag pluggade alldeles för lite på lovet och på torsdag har vi tenta. Men det ska nog gå bra ändå. Jag tycker att jag har rätt så bra koll på det mesta.

Här kommer lite bilder:

Av Anna - 11 december 2014 09:34

Trodde jag skulle trilla av stolen igår när jag öppnade reklambladet från Rusta

49:- är ju som hittat! Speciellt när man har ett svart åbäke med Turtlesfetisch! Eddie går alltså in i Max rum och tuggar sönder turtlesgubbarna om han får chansen, så några har tyvärr blivit förbrukade.

Fick lite bråttom till Rusta för jag tänkte att dom troligtvis skulle gå åt som smör i solsken och jag ville ha till både Max, Oliver och Lukas. Tog med mig pappa och Robert också. Som vanligt när man handlar på Rusta kom jag hem med ytterligare lite saker: en snöskyffel, buntband, julpapper, juletiketter och ett tärnljus.

Nej, nu ska jag dra på mig kläder och dra så jag (kanske) inte kommer försent.

Av Anna - 3 december 2014 18:12

Ibland kan man ju fundera om politikerna skulle vilja låna hink och spade av min 5-årige son med tanke på den politik på sandlådenivå som förs just nu! Att SD förpestar tillvaron var inget nytt och ingen hade väl räknat med nåt annat än att barnrumporna skulle fälla budgeten. Precis som en trotsig unge som skriker i affären för att få sin vilja igenom skriker SD: "haha, vi har makt! Äntligen kan vi göra nåt! IN YOUR FACE!!!" till alla andra partier. Men värst av alla är inte SD. Värst av alla är ALLIANSEN. Ni åker snålskjuts på SD, som sköter skitjobbet, för att själva rädda ert eget skinn. Med den svenska jantelagen vill man ju inte sticka ut näsan för mycket. Ni vänder ryggen till och låtsas om att ni inte har gjort nåt fel. Som ett barn på skolgården som ser nån bli mobbad, gör ni ingenting aktivt varken för att hjälpa eller stjälpa.

Det borde vara förbjudet att ha ett nyval. Vi har sagt vårt, nu för ni lösa det! Så fungerar verkligheten för oss andra. Jag får inte välja min arbetsgrupp, jag får finna mig i arbetsgivarens val av kollegor, göra det bästa av situationen och anpassa mig. Svenska folket har sagt sitt, DEAL WITH IT!

Av Anna - 1 december 2014 14:49

Less på det här nu. Hemtentan klar, omtenta på fredag. Måste vara nå fel på mig som aldrig klarar den där förbannade tentan. Är så less och vill bara ha den avklarad. Jag borde kunna den kursen utantill vid det här laget men kan uppenbarligen inte få ner det på papper.. Skrattade åt mig själv när jag fick tillbaka den förra omtentan men egentligen är det bara tragiskt. Vad är det för fel? Känns ju bra när jag pluggar, känns bra när jag skriver och ändå har det inte funkat hittills. Aja, får hålla tummarna på fredag.

Hemtentan till nuvarande kurs är klar i alla fall. Har inte skickat in den än men klar är den så det känns skönt. Imorgon har vi seminarium om ministudien sen har vi lektioner både torsdag och fredag. Nästa vecka kanske jag kan få ett någorlunda socialt liv igen. ;)

Nu ska jag duscha sen fortsätta plugga ett tag till innan det är dags för Maxens judo.

dop

Av Anna - 29 november 2014 19:08

I vanlig ordning bjöd Max på sovmorgon. Sen tittade han på Disneydags medan vi slumrade lite till. Vi gjorde scones till frukost som vi åt med marmelad och ost. Peter kom förbi med lussekatter och bullar också.

Gjorde oss ordning för Tures dop. Byxorna jag tänkte ha på mig hade spruckit i en söm på utsidan av låret och jag orkade inte sy ihop då så det fick bli ett par andra byxor. Blev så irriterad för jag har bara använt dom en eller två gånger. Blev lite stressigt när vi kom till stan för vi hittade ingen parkering först men vi hann i tid med två minuter till godo. Han döptes i Heliga trefaldighets kyrka och eftersom den är gigantiskt stor föreställde man sig att hamna väldigt långt ifrån prästen, Ture, Malte, Emma mfl som stod där framme, men det var väl ordnat med stolar framme vid dopfunten så man såg väl och det blev en intim känsla trots den stora kyrkan. Efteråt bjöds det på massor av fikabröd och tårta på Bara Vara. Väldigt väl ordnat måste jag säga! Ture fick massa fina saker, av oss fick han presentkort på Kids4you så Emma och Malte själva kan köpa det som behövs och faller dom i smaken.

Väl hemma drog Niklas igång och började skruva isär saker som skulle upp på vinden, jag tog på mig en av mina nya tjocktröjor och hjälpte till jag också. Nu dammsuger Niklas, Max leker på rummet och jag slappar i soffan. Snart ska vi kasta i oss lite käk och senare ska jag till Malte en sväng.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se