Senaste inläggen

Av Anna - 20 juli 2015 11:52

Senaste veckan har det varit mycket skriverier om Adam Tensta och Louise Andersson Bodin. För att sammanfatta lite kort har Louise lagt ut ett filmklipp där hon säger att negrer är ett folkslag, hon har sedan anlitats av TV4 och Adam menade att TV4 normaliserar rasism genom att anlita henne, därför lämnar han studion i protest när han ska medverka.
Slår du upp rasist så kommer inte en bild på Louise, hon är ingen rasist- bara okunnig. En rasist gör skillnad på människor och människor där den ena är bättre än den andra i princip. "Jag vill inte anlita dig för du kommer från Nigeria" är rasistiskt då ursprungslandet inte avgör om jag är bra eller dålig på arbetet. "Du måste lära dig mer svenska för att klara arbetsuppgifterna" är inte rasistiskt då vissa kravspecifikationer kan krävas för att utföra visst arbete. Jag har inte sett filmklippet där Louise skulle uttrycka sig rasistiskt, hon fick nämligen TA BORT DET innan hon anlitades av TV4. De uppmärksammade henne på att negrer INTE är ett folkslag och Louise bad om ursäkt. Jag har som sagt inte sett filmklippet, det kanske inte Adam Tensta har gjort heller eller så är han också okunnig och inte vet vad rasism är!? Var det rasistiskt av Louise att säga att negrer är ett folkslag? Nej. Det hade varit det om hon hade sagt att hon hatar dom, dom borde skickas hem, dom är alla dumma i huvudet osv. Det gjorde hon inte, hon hade sagt att de var ett FINT folkslag. Hon sa alltså inget elakt, bara något felaktigt (så som jag uppfattat det).

Anledningen till att Louise var tvungen att ta bort klippet var för att inte sprida hat. Men tack vare Adams aktion i TV4 så sprids nu HUR MYCKET HAT SOM HELST! Jag kan hålla med Adam till viss del men jag förstår inte varför man ska hänga ut en enda person som dessutom INTE ÄR RASIST! Hade han tagit en diskussion och på en mer allmän basis så hade jag hållit med honom. Rasism ska inte normaliseras. Men vi kan inte skrika rasism hela tiden heller (när det inte är rasism). Jag tycker inte att man bör använda ordet neger då många tar illa vid sig, men man behöver inte vara rasist för att man använder ordet. Jag har själv varit den som använde det utan att tycka det var konstigt eller nedvärderande. Och nej, de är inget folkslag men det var inte rasistiskt uttryckt och det är upp till varje person att söka sanningar. Adam har gått ut och klargjort att det är TV4 han riktar kritik mot, inte Louise. Men hur är det möjligt Adam? Det är inte TV4 som lagt ut klippet. Vad ska dom be om ursäkt för? För att dom anlitat EN OKUNNIG PERSON?????

Adam har fått igång stora delar av kändis-Sverige i denna fråga. Bland annat Zara Larsson och Malena Ernman har uttryckt sina åsikter. Och Louise får ta skit. Hon ska våldtas, hon ska dödas och hennes katter också. Zara på 17 år, hon sitter på alla sanningar hon. I alla fall om man ska lyssna på media och stora delar av Sveriges befolkning och kändiselit. Hon hatar män i grupp. Det kan jag också göra. Jag kan hata kvinnor i grupp också. Har man starka åsikter får man ta mycket skit, tyvärr. De jag råkat mest illa ut av är kvinnor, jag hatar inte alla kvinnor för det. Du Zara får bara ta mer skit för att du är känd. Jag hade garanterat få ta lika mycket skit som du om jag hade varit känd, precis som Louise får göra nu. Delar av kändiseliten verkar rida på vågor av hat utan att någon märker det. Vi ska vara så gulliga och puttinuttiga men du Zara verkar ju älska att hata!? Du gör det bara på ett annat sätt än de som visar hat genom hotelser. Du är lite mer politiskt korrekt.

Malena blev jag så fruktansvärt besviken på när hon först tog Adams parti och var en av de som hängde ut Louise. Jag följer Malena och hon har bra åsikter gällande människors lika värde. Jag blev så besviken när hon inte synade missen. Däremot gick hon ut sen och rättade till att det inte var riktat mot Louise så det var ju bra. Det är ju där jag tycker felet ligger, att Louise ska hängas trots att hon bett om ursäkt. Man måste låta människor få en andra chans i sådana här "bagateller".

Det är den här typen av utspel man ska akta sig för. Det är den här typen av utspel som skapar myter och felaktigheter där människor i Sverige får för sig att det är rasistiskt att sjunga nationalsången, fira nationaldagen eller hänga ut svenska flaggan vid ytterdörren. Eller att alla invandrare ska tycka det. Precis den här typen av FELAKTIG anklagelse av rasism!

ANNONS
Av Anna - 2 juli 2015 23:03

Den här veckan har sommaren äntligen kommit på riktigt!

I tisdags åkte jag och Max till boulognerbadet som är nybyggt här i stan så vi var nyfikna på hur det såg ut. Än så länge är det bara ungdomsbadet som är byggt, med brygga och ramp så Max fick hålla sig intill rampen. Det var fint och nu får man hoppas på att planerna inte går i stöpet så familjebadet byggs, med sandstrand. Det blev i alla fall Maxens första dopp för i år, jag fegade och doppade bara fötterna.

Igår åkte jag, Max, Frida, Ellen och Ester till sandbankarna i skutskär. Jag har faktiskt aldrig varit där förut men det var bra där, enda nackdelen var vandringen genom skogen till- och från bilen. Vi parkerade inte på den vanliga parkeringen och då fick man gå en bit så vi höll på att bli myggmat, framförallt när vi skulle hem och kvällen började närma sig.

Idag åkte vi dit igen och jag tog mitt första dopp för i år, härligt var det! Jag älskar ju att bada! Vid två åkte vi hemåt eftersom Max och Niklas skulle på bio. Jag skjutsade ner dom när dom var klara. Dom skulle se Minions. Sen åkte jag, Frida och tjejerna till Strömsbrobadet och badade lite till tills Niklas och Max ville bli hämtade. Spenderade lite tid med Myggan på kvällskvisten också.

Imorgon ska det bli fint väder igen så då blir det mer bad. Maxen tyckte dock att vi kunde stanna hemma så jag informerade om att sommaren är kort i Sverige och självklart fick jag Ledins underbara låt på huvudet. Undrar om han slår Ugglas publikrekord på nästan 11000 pers när han avslutar sommarsäsongen i Furuvik i augusti, jag kommer i alla fall att vara där då också.

Snart fyller Max 6 år och i augusti börjar han förskoleklass. Tiden går så fort, snart skaffar han väl flickvän också! Haha! Min stora lilla kille.

Jag vet att jag varit dålig på att blogga i vår, och inte lär det bli bättre nu när det är sommar! Ju mer sol, desto mindre bloggande!
Vill i alla fall önska er en trevlig sommar, det tänker vi ha!

ANNONS
Av Anna - 12 juni 2015 18:33

Häromdan kollade jag på sommarbilderna jag la ut på facebook förra året. Vi var till Lillsjön och Max plaskade vid strandkanten i början av juni. Vi har än så länge inte invigt vattnet denna sommar men nu börjar värmen och solen komma i alla fall.

Det har varit en intensiv vecka och det är skönt med fredag. Har arbetat med C-uppsatsen hela veckan plus en massa annat. I måndags skrev jag in mig på arbetsförmedlingen, på tisdag var det avslutning på dagis och efter det åkte vi till Furuvik, dessutom blev jag sjuk. På onsdagen hade jag möte med en arbetsförmedlare, igår var jag på arbetsintervju och idag har jag suttit med uppsatsen hela dagen.

Nu sitter jag på balkongen och njuter av solen, hundarna ligger också ute och myser. Förkylningen verkar vara på bättringsvägen, inatt kunde jag sova bättre.

Ikväll ska jag till Frida och hjälpa henne att förbereda kalas medan Daniel hjälper mig med datorn. Höll på att få psykbryt igår då den fastnade på 82% av nån uppdatering/installation av Windows. Tillslut startade jag om den, då fastnade den på 100% vid konfigureringen. Försökte starta den i felsäkert läge men lyckades inte med det heller. Tack vare det fick jag göra om alla ändringar jag gjort i diskussionen, måttligt roande.

Trevlig helg!

Av Anna - 22 april 2015 17:30

Lars Beckman vill öppna nygatan för biltrafik igen då han anser att det skulle göra centrum mer attraktivt. Var centrum attraktiv innan avstängningen? Nej. Varför skulle den bli det nu då?

Och vem intresserar sig för vad politiker ANSER i en sådan fråga, vill vi inte ha fakta? Vill vi inte att politikerna för VÅR talan? Vad Lars Beckman ANSER är för mig irrelevant om det inte baseras på något, därför ställer jag mig frågan: har Lars Beckman frågat kommunens invånare varför vi övergett centrum?

Det har diskuterats fram och tillbaka om biltrafiken i centrum, det är inget nytt. Det ligger säkert bra tänkta syften bakom också men jag tror inte att det är hållbart att stänga av vägen vid rådhuset (den är ju väldigt omtalad) om centrum ska hållas levande. Det har inte varit speciellt populärt när politiker experimenterat med biltrafiken på Kungsgatan, förbi rådhuset, i alla fall inte om man ska tro media. Jag minns inte hur det var när nygatan stängdes av och byggdes om men det var säkert inte heller populärt, förändringar brukar inte vara det.

Själv har jag övergett centrum redan. Det gjorde jag när jag skaffade körkort och bil. Jag blev bekväm. "Jag skiter i om ni stänger av nygatan, jag kör sällan där, jag skiter i om ni stänger av Kungsgatan, jag kör sällan där" and so on. Och har jag vägarna förbi så är det rätt enkelt att ta en annan väg, det är inte så märkvärdigt, inte för mig i alla fall.

Som sagt; jag skaffade bil och blev bekväm. Och snål. Det är dyrt att ha bil och jag har ingen lust att betala extra avgifter som parkering när jag ska handla. Då väljer jag hellre ett annat alternativ. Ett annat kafé eller en annan affär, om möjligheten finns till bekvämlighet och färre avgifter. Annars är man väl dum?!

Sen finns det en aspekt till: vad vi ser och inte ser. Om jag har mycket bensin i min bil så reflekterar jag inte så mycket över att bensinförbrukningen till Valbo kanske skulle motsvara de slantar jag stoppar i parkeringsautomaten på stan. Jag ser ju inte de pengar som bensinen motsvarar- de är ju redan dragna när jag tankade. Däremot ser jag pengarna som jag stoppar i automaten eller summan som dras från mitt kort.

Skulle Lars Beckman fråga mig: varför har du övergett centrum? Skulle jag svara:
Ja du Lars Beckman, jag har ingen lust att betala parkeringsavgift.

Av Anna - 29 mars 2015 10:04

Igår kom oliver och Lukas hit. Vi skulle påskpyssla men det hann vi inte med. Var så fint väder så vi tog hundarna och varsin frukt med oss till lekparken vid mamma och pappa. Mamma kom ut med kaffe åt oss och gjorde oss sällskap en stund. Barnen lekte länge och väl, jag tränade hundarna lite och njöt av vädret.

Mamma och pappa bjöd på lunch innan vi gick hem igen. Barnen lekte, rev fram varenda pryl inne på Maxens rum. Dom blev lite osams när dom skulle städa.. Det slutade med en obefintlig städning och lång onödig tidsåtgång vilket resulterade i: inget påskpyssel. Jag och Lukas åkte och köpte lördagsgodis, svängde förbi päronen för att hämta en sladd och där blev jag av med Lukas. Han skulle sova hos sin mormor och morfar istället så han fick med sig en liten påse med godis.

Max och oliver fick sova i våran säng så dom kunde kolla på film och äta godis. Kändes som att klockan sprang iväg igår och att vi inte alls hann göra allt vi tänkt. Men jag är glad att vi prioriterade att ta tillvara på det fina vädret, speciellt när man tittar ut genom fönstret idag!

På tal om tiden så HATAR jag att ställa om klockan!! Jag har sagt det förr och kommer förmodligen fortsätta gnälla framöver också, men det förstör verkligen min rytm! När jag vaknar av mig själv, i tid, känner ingen stress och att jag hinner göra alla måsten på morgonen innan man ska iväg, ja då är det dags att ställa om klockan och det tar lång tid innan jag är någorlunda med på noterna igen! Aja, jag får väl vara glad att oliver sov här, han är morgonpigg så vi var uppe med tuppen imorse.

Ha en trevlig söndag!

Av Anna - 16 mars 2015 08:32

Vilka vårkänslor man fått under helgen! Jag köpte en ny blomma till sovrummet eftersom jag råkade döda den förra, påskliljor till balkongen och några av de frön jag och Max sådde i veckan har sett dagsljus.

I fredags var Max på pyjamasparty hos Elias men eftersom han hade en släng av feber dagen innan så åkte vi hem när det var läggdags.

I lördags var vi till syrran och firade att hon och Lukas fyllt år. Marre hade redan fått vår present: målardukar. Lukas fick en utklädningsdräkt som föreställde svarta spindelmannen, han blev väldigt glad. Det bjöds på fikabröd och tårta. Max stannade kvar medan jag, Niklas, mamma och Robert promenerade hem och hämtade bilen för att åka till Ica maxi och handla. Max blev bjuden på pizza och jag slängde i mig rester för att vi skulle hinna till myggan i tid. Där kollade vi på finalen i mello och jag är väldigt nöjd med resultatet även om jag och myggan trodde att Eric Saade skulle få en bättre placering. Jag trodde 1. Måns 2. Jon-Henrik 3. Eric Saade.

Igår hade Max feber igen. Vet inte varför han får så men det är inte första gången och troligtvis inte sista. Jag och mamma tog Ebba och Rin på långpromenad i skogen. Mamma hade packat ner kaffe och smörgås som vi fikade vid sjön. Det var härligt att vara ute i lugn och ro i några timmar, det var länge sen sist. Några tussilago såg vi också.

När jag och Ebba kom hem var maten så gott som klar. Niklas invigde grillen och det blev så gott så gott! Max fick äntligen sin majskolv som han tjatat om i några veckor!

Det blev en härlig uppladdning inför veckan och batterierna är laddade. Idag ska jag till Pernilla när Niklas slutat jobbet, imorgon en sväng till skolan för att få hjälp i biblioteket att ta fram artiklar samt förbereda rollspel med gruppen, på onsdag är det seminarium/rollspel.

Av Anna - 12 mars 2015 09:53

Häromdagen gnällde jag på en hundägare som inte respekterade mitt nej till hundmöte. Idag har jag nog retat upp en annan hundägare som troligtvis är lika irriterad på mig som jag var på den andra häromdan..

Jag och Maxen gick en liten runda innan han skulle lämnas på dagis. Första hundmötet går åt helvete trots klicker och godis. Mitt humör går i botten och jag ville bara knyta fast drygo nr 1 och 2 vid varsitt träd och gå därifrån. Tur i oturen så möter vi inga fler hundar när vi gick omvägen till dagis. Jag knyter fast hundarna utanför och går in med Max. Det tar max 2 min att lämna honom och jag ser i fönstret på väg ut att en gubbe med staffe går uppe på en liten kulle bland buskar och träd, istället för på gångbanan nedanför. Mina hundar står ju och skäller som idioter där..

Jag går ut och ryter i att dom ska vara tysta och dom lugnar ner sig. Gubben säger då till mig att han kunde ju minsann inte gå där pga mina hundar. "Nähä" svarar jag och tänker att det skiter jag fullständigt i, FÖR gubben hade utmärkt med plats att gå på OM hans hund inte beter sig lika som mina MEN det vet jag att den inte gör och DÄRFÖR kunde han inte gå på gångbanan. Hade vi istället mött varandra på gångbanan och jag varit med mina hundar, hade det funnits mindre plats att gå på eftersom vi då hade gått på gångbanan, nu var hundarna knutna vid en lyktstolpe på sidan av och tog upp ungefär en decimeter av gångbanan.

Så här i efterhand blir man lite full i skratt. Jag kommer inte att sluta knyta fast mina hundar utanför dagis, dom har ju i alla fall bättrat sig även om inte gubben vet det. Nu skäller dom ju bara ibland, som när gubben och hans hund går förbi, förut skällde dom HELA TIDEN tills jag kom ut igen. Nej, jag kommer fortsätta knyta fast mina hundar där och kvinnan jag mötte häromdan kommer säkerligen fortsätta att släppa fram sin hund trots att man säger nej. Men nästa gång ska jag säga att mina hundar har rabies eller kennelhosta eller nåt. Kanske kan man skylla det dåliga beteendet på det också?

Av Anna - 11 mars 2015 07:54

Har en härlig känsla i kroppen idag. Kanske är det solen som gör den?

Igår började jag skvallerträna hundarna. Gick jättebra med båda två. Ebba fick hårdträna när det kom en hundägare och frågade om hennes hund fick hälsa, "nej, vi tränar" svarade jag. Men det var tydligen svårt att respektera så hon släpper ändå fram hunden så den är ungefär en decimeter från Ebba. Är inte träning godtagbart för att inte låta hundarna träffas? Ska jag behöva säga: "jag hatar såna där jävla huskeys för det är en som skadat henne förut så hon fick en spricka i bäckenbenet!" Nej, då skulle man väl få höra att den här hunden minsann är snäll. Irriterad blev jag men träningen gick bra ändå.

Planterade frön med Max också; dill och timjan.

Nej nu måste jag göra mig ordning för skolan, examinerade seminarium på fältarbetet idag.
Ha en trevlig dag!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se